Gemeente Toerisme Houthalen-Helchteren

La Reine Sucrée

La Reine Sucrée is een gezellig tuinterras net iets buiten Helchteren. Gelegen tussen knooppunt 308 en 316.

Ga lekker op pad door het Helcherenbos of de omliggende bossen en heidevelden en maak jezelf goed moe.
Aan het einde van de dag kun je dan lekker neerstrijken bij La Reine Sucrée. Geniet van een welverdiend kopje koffie of thee met zelfgebakken taart of een van de lekkere hapjes die hier geserveerd worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van huisgemaakte soep of een quiche die net uit de oven komt? Daar kun je je rommelende maag zonder problemen het zwijgen mee opleggen.

Het terras is gelegen in een rustige en groene omgeving waarin je ultiem tot rust kunt komen. De dag afsluiten met een borrel kan hier natuurlijk ook. Er worden hier tal van lekkere bieren en andere drankjes geschonken.
Je fiets kun je kwijt in de ruime fietsparking bij La Reine Sucrée en verder kun je hier ook je e-bike opladen.

Het verhaal achter 'La Reine sucrée'

 “What was I thinking ?”

Twintig jaar geleden ruilde ik een druk, maar oh zo fijn leven in Borgerhout voor een rustige plek in het bronsgroen eikenhout. De eerste tien jaar vlogen voorbij: Een drukke baan in het buitenland en thuis rust. “De best of both worlds”. Toen werd onze dochter “plots” zes en schoolplichtig, dat gooide roet in het eten… Een carrière switch drong zich op. Maar wat ga je beroepshalve doen in “the middle of nowhere”? Marco, mijn partner, een klankman in hart en nieren, kon zich zich niet voorstellen dat hij iets anders moest gaan doen. Dus lag de bal in mijn kamp. Pfff, mensen meelaten genieten van je gevonden rust? Mensen samenbrengen zoals vroeger op de stoep, misschien met een drankje? We wonen namenlijk langs een fietspad: dorstige mensen! Een fietscafé?! Nou het duurde even, de vijf meter lange tafels waren eng, er stond en staat nog steeds onkruid en de uitbaatster draagt vreemde jurken. Maar bovenal, ze is niet van hier. Mais petit à petit, een luisterend oor, een brede glimlach en zij deden de rest. Het is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek waar mensen nog luidkeels durven lachen, maar waar je ook in een hoekje met een Duvel in de hand een boek kan lezen. Vanzelf kwamen er de feestjes en optredens voor leuke mensen, die intussen al vaak met meer dan honderd komen. Om een mooi kader te creëren gaven mijn partner alias klusmaatje en ik de decor materialen van Ketnet-reeksen een nieuw leven . We bouwden de boeg van de Zingaburia om tot een drankbar en gaven ook de ramen van het DAM, dat zijn er heel wat, een nieuwe bestemming. Onze creativiteit wordt enkel door tijd getemperd. Passie is en blijft de drijfveer. Als ik dan ’s avonds naar mijn slaapplek wandel, want ja, ik slaap al jaren buiten, zie ik dat het goed is.

Is dit voor altijd? Natuurlijk niet, Amsterdam lonkt en rondreizen en leven als een nomade blijft een reële optie. But for the time being..

Groeten Reine

Deel deze pagina

Balie team toerisme NAC

Pastorijstraat 30 3530 Houthalen (Houthalen-Helchteren) Tel.+32 11 49 21 40 toerisme@houthalen-helchteren.be

Vandaag

open 9-12 uur en 14-19 uur
Morgen
open 9-12 uur en 14-19 uur
Volg ons