Gemeente Toerisme Houthalen-Helchteren

Festival van de Grote Baan

Picknick op die dag met ons mee en bestel nu al jouw picknickpakket!

Op zondag 22 september 2019 wordt in Vlaanderen de autoloze zondag georganiseerd, om iedereen aan te sporen de auto thuis te laten en verplaatsingen te voet of met de fiets te doen.

Het gemeentebestuur Houthalen-Helchteren ondersteunt dit initiatief ten volle, zeker omdat nieuwe mobiliteit een belangrijk onderdeel vormt de zoektocht naar de nieuwe oplossing voor de Noord Zuid.

Om die reden heeft het gemeentebestuur Houthalen-Helchteren beslist om tijdens deze autoloze zondag de Grote Baan ter hoogte van het centrum voor het autoverkeer af te sluiten en ter beschikking te stellen van de inwoners van Houthalen-Helchteren om er te komen wandelen, picknicken, fietsen, skaten, …. . Kortom de Grote Baan zonder auto’s is tijdens het Festival van de Grote Baan van iedereen!

Naast het vrij gebruik van de weg voor de inwoners organiseren gemeentelijke verenigingen er een aantal leuke activiteiten, zoals een soccergame, krijttekeningen maken met kinderen, … . Meedenken over de toekomst van de Noord-zuid kan die dag ook in het Noord-zuid café en via begeleide fietstochten. .

De Grote Baan wordt afgesloten op 22 september 2019 van 8u00 ‘ochtends tot 22u00 ’s avonds vanaf het kruispunt Meerstraat/Koolmijnlaan tot aan het kruispunt Herebaan-oost/Herebaan-west.

Deel deze pagina

Balie team toerisme NAC

Pastorijstraat 30 3530 Houthalen (Houthalen-Helchteren) Tel.+32 11 49 21 40 toerisme@houthalen-helchteren.be

Vandaag

open 10-12 uur

Morgen

open 10-12 uur

Volg ons