Gemeente Toerisme Houthalen-Helchteren

Camperplaatsen

Update 05/02/2021:

Vanaf 8 februari 2021 mogen vakantieparken, verblijfparken, camperterreinen en campings opnieuw open. Zij waren sinds 3 november 2020 gesloten. Vanaf dan zijn alle logiesvormen dus opnieuw open.

Er gelden wel nog de volgende maatregelen voor logies:

  • Restaurants en bars moeten gesloten blijven. Er mag wel eten worden geserveerd op de kamers.
  • Alle gemeenschappelijke faciliteiten moeten gesloten blijven. (vb. gedeelde badkamers, het gemeenschappelijk sanitair op een camping, fitness, enz.). Zwembaden mogen wel open op voorwaarde dat de regels in het protocol dat van toepassing is op zwembaden gerespecteerd worden. 
  • Het maximum aantal personen per vakantiewoning, gastenkamer, hotelkamer of andere individuele verhuureenheid beperkt zich tot de gezinsleden en één nauw contact van het gezin. 

Naast bovenstaande regels moet je een aantal veiligheidsmaatregelen naleven die zijn opgenomen in het overeenkomstige veiligheidsprotocol. Er werd naast het basisprotocol voor de hele toeristische sector, een specifiek protocol opgesteld per logiesvorm. Al deze protocollen vind je terug op onze protocollenpagina. Je vindt op deze pagina (zie andere veelgestelde vragen) eveneens meer informatie over de verplichting om contactgegevens van jouw gasten/klanten op te vragen en info over het al dan niet verplicht dragen van mondmaskers door jouw gasten.

Voor max. 48 uren parkeren en overnachten is mogelijk:

  • op de speciaal aangelegde parking aan de Abdijhoeve in Kelchterhoef, Kelchterhoefstraat te Houthalen-Helchteren (Houthalen)
    Opgelet: er zijn geen voorzieningen - 4 plaatsen beschikbaar
  • op de parking van de sporthal, Sportstraat, Houthalen-Helchteren (Helchteren)
    Opgelet: er zijn geen voorzieningen - 2 plaatsen beschikbaar

De Binnenvaart en Park Molenheide dragen het label van: 

Balie team toerisme NAC

Pastorijstraat 30 3530 Houthalen (Houthalen-Helchteren) Tel.+32 11 49 21 40 toerisme@houthalen-helchteren.be

Vandaag

open 10-12 uur
Morgen
open 9-12 uur en 14-19 uur
Volg ons