Gemeente Toerisme Houthalen-Helchteren

Eetgelegenheden

Ook lekkerbekken vinden hun gading in Houthalen-Helchteren. Staat jouw eetgelegenheid er niet bij? Geef ons dan zeker een seintje!

Coronamaatregelen - horeca - vanaf 9 juni

- De horeca mag niet alleen buiten, maar ook binnen de deuren openen. De openingsuren zijn vastgelegd van 5 uur ‘s morgens tot 23.30 uur, zowel binnen als buiten. Er is dus geen sprake meer van een vroeger sluitingsuur binnen dan buiten.
Klanten moeten neerzitten, tafels moeten op minstens 1,5 meter van elkaar staan en je mag met maximaal vier aan een tafel zitten (kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld). Als je tot hetzelfde huishouden behoort, mag je met meer aan een tafel. 
 
 
Buffetten zijn toegestaan. Hetzelfde geldt voor feestenrecepties en banketten in afgescheiden ruimtes voor groepen van maximaal 50 personen. Het collectief gebruik van waterpijpen is verboden. De veiligheidsmaatregelen (zoals mondmaskers en sociale afstand) moeten ook hier gerespecteerd worden. 
Terrassen moeten aan minstens één kant volledig open zijn en binnen zijn CO2-meters verplicht. De richtnorm voor de luchtkwaliteit is 900 ppm CO2. Tussen 900 en 1200 ppm moet de uitbater compenserende maatregelen nemen. Boven 1200 ppm moet de zaak meteen dicht.

Filter

Balie team toerisme NAC

Pastorijstraat 30 3530 Houthalen (Houthalen-Helchteren) Tel.+32 11 49 21 40 toerisme@houthalen-helchteren.be

Vandaag

open 9-12 uur en 14-19 uur
Morgen
open 9-12 uur
Volg ons