Gemeente Toerisme Houthalen-Helchteren

10 leuke dingen om te doen in Houthalen-Helchteren

Domein Kelchterhoef - De Wijers

Kom genieten in het domein Kelchterhoef en ruik het bos. Wandel rond de vijvers en ontdek de prachtige natuur, zoek de specht in de historische kastanjedreef of stap dwars over de vijver op het houten vlonderpad. Beleef hier De Wijers op-en-top! 

Meer info: www.toerismehouthalen-helchteren.be/kelchterhoef

Natuurgebied Kolveren

Laat je verrassen door een stukje mijnnostalgie in het wondermooie natuurgebied Kolveren waar de Laambeek zich een weg kronkelt tussen weilanden, bossen en de Laambroekvijvers. Volg één van de bewegwijzerde wandelroutes en ontdek de betoverende pracht van de omgeving. Je vindt deze magische plek langs het fietsroutenetwerk tussen knooppunten 300 en 316.

Meer info: www.toerismehouthalen-helchteren.be/laambroek-kolverenOntdek Houthalen-Helchteren per fiets

De vier lussen van onze lokale fietskaart brengen je naar de mooiste, vaak verborgen plekjes van Houthalen-Helchteren. Tijdens het fietsen ervaar je de traagheid van prachtige heidelandschappen en proef je de groene stilte van de natuur.

Meer info: www.toerismehouthalen-helchteren.be/fietseninhouthalenhelchterenSterrenplekjes

Wandel eens naar een ‘sterrenplekje’ waar je de natuur op een bijzondere manier kan zien, proeven, ruiken en beleven. Je kan de 4 sterrenplekjes gemakkelijk herkennen aan de sterrentotem of sterrenbank.

Meer info: www.toerismehouthalen-helchteren.be/sterrenplekjes
Ten Haagdoorn

Ontdek de glooiende heuvels bedekt met een purperen tapijt in het natuurgebied Ten Haagdoorn. Van half augustus tot half september is de heide op zijn mooist. Dankzij de ijverig grazende schapen kan je deze heidepracht blijven bewonderen.

Meer info: www.toerismehouthalen-helchteren.be/natuurreservaat-ten-haagdoornIndoor Minigolf

Sla een balletje in de grootste indoor minigolf van Europa.
Durf jij af te dalen in de diepte en op zoek te gaan naar diamanten? Wie weet word je wel schatrijk na een bezoek aan ‘De Mijn’!

Meer info: www.saraland.beWild- en Wandelpark Molenheide

Maak een ochtendwandeling in het Wild- en Wandelpark Molenheide en geniet van de geur van hars en dennennaalden. Bespied een eekhoorntje dat knabbelt aan een dennenappel en beluister het charmante geflierefluit van de vogeltjes.

Meer info: www.toerismehouthalen-helchteren.be/wild-en-wandelpark-molenheideRolstoelvriendelijke wandelingen

Ook voor mensen met buggy’s of rolstoelen is er een geschikt wandelaanbod. Laat je inspireren door onze wandelbrochure ‘rolstoelvriendelijke wandelingen’.

Meer info: www.toerismehouthalen-helchteren.be/toegankelijke-wandelroutes

Zoektochten

Zoek je nog een superleuke activiteit voor elke leeftijd en elk seizoen? Ontdek dan tijdens een fiets- of wandelzoektocht de minder bekende plekjes van onze groene gemeente. Vraag snel de brochures op, los de vragen op en wie weet win je wel een mooie prijs.

Meer info: www.houthalen-helchteren.be/zoektochten

 

Nature Excape Game

Red het klimaat en de mensheid door de code te kraken van de (omgekeerde) ‘Nature Escape Game’ aan het bezoekerscentrum Limburgs Landschap. 
(vanaf 17 juli)

Meer info: www.toerismehouthalen-helchteren.be/nature-escape-room---hengelhoef

Deel deze pagina

Balie team toerisme NAC

Pastorijstraat 30 3530 Houthalen (Houthalen-Helchteren) Tel.+32 11 49 21 40 toerisme@houthalen-helchteren.be

Vandaag

open 9-12 uur en 14-19 uur
Morgen
open 9-12 uur
Volg ons