Kinderpret in Houthalen-Helchteren

Picknicken, spelen, ontdekken, ontsnappen, leren, logeren … Dat doe je NATUURlijk in Houthalen-Helchteren.

Hier beleef je ontelbare onvergetelijke momenten van pure kinderpret en kan je veilig klimmen in een boom, pootje baden in een mediterrane waterplas of ravotten in een subtropisch zwemparadijs.

Escaperoom: Trapped in Houthalen (juniorversie)
#sleepover

Eén van je vrienden organiseert een slaapfeestje bij zijn grootouders.

Tijdens een rondje verstoppertje door het huis stoten jullie op enkele eigenaardigheden en gaan jullie op onderzoek uit!

Meer info: www.trappedinhouthalen.be


Wetenschapsacademie voor knappe koppen 

Wil je samen met je vrienden een robot programmeren, een bibberspel maken, cup cakes bakken of een computerspel maken, ... ?
Boek dan zeker een workshop. Iedereen is welkom en elke reden is goed voor een feestje.

Meer info: twa@ucll.be. - www.techniekenwetenschapsacademie.be

Of wat dacht je van een meerdaags wetenschapskamp in vakantiehuis De Bosberg?

zondag 23 juli tot vrijdag 28 juli: robots in actie - de techniekfabriek

 Collage wetenschapsacademie

Of het nu gaat om een groep jongeren of volwassenen met of zonder een beperking...die een verjaardag willen vieren, een workshop willen volgen of een idee willen uitwerken…
Er is een optie voor elke interesse. Staat je interesse er niet bij? Laat het ons dan zeker weten.

Smullen en surfen in Domein Kelchterhoef 

Smullen van een picknick op de boomdroombank in het bos of op het picknickeiland op het water? Domein Kelchterhoef heeft zoveel leuke plekjes.

Collage Kelchterhoef

Voluit ravotten in het speelbos aan De Bosberg of zich uitleven in de ecologische natuurspeelbos aan Hoeve Jan?  Ook hier kan het.

Of je kan er leren zeilen, surfen, … op De Plas tijdens een windsurf & adventurevakantie.

Bij Klimpunt kan je zelfs met je vrienden ‘de boom in’.

Beleef in Domein Kelchterhoef je zomervakantie ‘op-en-top’.


Speurneuzen. ...

Wandelen hoeft voor kinderen absoluur niet saai te zijn.  In Houthalen-Helchteren wordt het kleine grut verwent met een kindvriendelijke wandeling doorheen het domein Kelchterhoef.

We laten even Norbert de eik aan het woord:

Hey, mijn naam is Norbert de eik. Ik ben 750 jaar oud en woon al in Kelchterhoef sinds de 13de eeuw. Jarenlang hing er aan mijn stam een klein kapelletje met een gouden Mariabeeldje. Op een nacht werd het kapelletje echter gestolen. Niet veel later werd de dief neergebliksemd en verdween hij samen met het kapelletje in het moeras achter de Abdijhoeve. Volgens de legende zal ik sterven wanneer iemand het kapelletje met het gouden beeldje terug zal vinden… Volg je de groene wandelroute met mij mee? Op het Beestige Bomenpad vertel ik je allerlei weetjes over Kelchterhoef en laat ik je heerlijk spelen!

Wil je het avontuurlijker?  
Ga dan op schattenjacht en zoek de schatkist (cache).  Terwijl de kids de leuke opdrachten uitvoeren, kunnen de mama's en de papa's de cachelocatie berekenen.  
Op onze geocache-pagina vind je meer informatie!

 Collage Kelchterhoef

 
Of neem het als ouders eens op tegen de kinderen en ontdek het oriëntatieparcours in de bossen rond De Bosberg. Kaartjes kan je daar kopen

Weet je dat je de kleuren van de regenboog echt kan beleven? Je kan ze niet enkel zien, maar ook ruiken, voelen en zelfs proeven! Een aanrader voor het hele gezin! Afspraak aan het bezoekerscentrum Hengelhoef.

 

Speel- en waterpret. Actie! 

Beleef spannende avonturen in een grote indoor speeltuin of (subtropisch) zwemparadijs in de vakantieparken Molenheide (Saraland) of Hengelhoef.

In Saraland  kan je zelfs indoor minigolfen tussen de dinosaurussen!

In vakantiecentrum De Bosberg, Camping De Binnenvaart, vakantiepark Hengelhoef en Saraland kunnen de kids zich uitleven in het zand of op allerhande speeltuigen. 

 Collage wateractiviteiten   Collage speeltuinen

 

  Collage golf

 

Een eekhoorntje bespieden dat knabbelt aan een dennenappel!

In het Wild- en Wandelpark dartelen herten en reeën vrij rond en stappen spontaan op het door kinderen aangereikte brood toe. De everzwijnen, ondergebracht op een afgesloten terrein, vinden eikels dan weer een lekkernij. Verder zijn er ook nog hangbuikzwijntjes, struisvogels en allerlei soorten eenden, hoenders, fazanten en pauwen. 
In de boskantine kunnen de ouders rustig verpozen, terwijl de kinderen genieten in het speeltuinje;

 Collage Wild- en Wandelpark