Geocaching

Ga je graag wandelen maar krijg je de kinderen nooit mee? Wil je wat meer uitdagingen tijdens je uitstapjes? Misschien is geocaching dan wel iets voor jou.

Geo-wat? Geocaching is een populaire buitensport waarbij je zogenaamde caches moet opsporen met een gps of een smartphone met gps-functie. Je kunt aan de slag op de website www.geocaching.com of een geocaching app downloaden op je smartphone.

Vanaf nu ga je geo wandelen! Soms moet je thuis eerst een puzzel oplossen of leiden raadsels onderweg je naar de volgende coördinaten; een andere keer heb je een verrekijker nodig om de aanwijzingen te vinden of volg je glimwormpjes in het donker … steeds ben je op zoek naar een schat: de cache!

Ook in Houthalen-Helchteren zijn tientallen caches verstopt ! De speurtocht brengt je naar plekjes die je anders misschien nooit zou bezoeken: de Laambroekvijvers, het Kerkje van Laak, de blauwe toren in het NAC, het bungalowpark Molenheide… Ook als er geen rechtstreekse toeristische link is brengen de lokale caches je vaak naar de mooiste plekjes van Houthalen-Helchteren, omdat ze verstopt zijn door mensen van bij ons die de omgeving het best kennen.

Geen wandel-GPS? Aan de balie bib-toerisme kan je weldra een toestel reserveren.

Schatkist