Mijn Mijnverhaal

 

Mijnverhaal

8 mijnsites
8 inspirerende verhalen

De Mijnverhaal-app gidst je door de Limburgse mijnstreek! Te voet of met de fiets, deze app biedt iedereen een unieke beleving.

Start je mijnbelevenis thuis al met acht boeiende filmpjes. Onder regie van Stijn Coninx doen acht Limburgers met een persoonlijke link naar het lokale mijnverleden hun verhaal. Acht verhalen gelinkt aan de acht mijnzetels. 

Verteller van dienst voor Houthalen-Helchteren is Ludo Pellens.  Ludo is ex-mijningenieur en begon een eigen bedrijf in het kader van de reconversie van de Kempische Steenkoolmijnen. Vandaag is hij afgevaardigd bestuurder van Benvitec NV een bedrijf met meer dan 200 personeelsleden en is gespecialiseerd in innoverende energie- en milieutechnieken.

Ter plaatse bij één van de acht Limburgse mijnzetels wordt het tweede deel van de app geactiveerd. Sprekende filmpjes, boeiende info, interactieve opties en beeldmateriaal zoals panoramische dronevideo’s, 360°-views en foto’s worden dan actief op je smartphone en verrijken je bezoek aan de mijnstreek  met tal van extra’s. De app gidst je ter plaatse naar de hotspots van elke mijnzetel voor een onvergetelijke belevenis. 

Spring mee in het Mijnverhaal en beleef het mijnverleden interactiever dan ooit dankzij de app.

De app. is beschikbaar voor Android (Google) en iOS (Apple) en is te downloaden via Play Store en via de App Store


Meer info:
www.toerismelimburg.be/mijnverhaal